Bardzo Krwawa Mary
Nie wiem, jak to się stało, ale mamy końcówkę października. A jeśli za moment będzie listopad (a wszystko na to wskazuje), to czas na Krwawą Mary.
To klasyk… Uzupełnia potas, zapewnia przyjemne doznania. Aby tego doświadczyć, powinniśmy ją wypić w dobrym towarzystwie, najlepiej jakiegoś hrabiego, na przykład Draculi.
Składniki
- 200 ml soku pomidorowego
- 100 ml wódki
- 10 ml soku z cytryny
- 5 kropli tabasco
- sól, pieprz
- opcjonalnie lód
Przygotowanie
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Możemy dodać lód i ozdobić Krwawą Mary papryczkami chilli.
Do Krwawej Mary możemy dodać również seler naciowy (do podgryzania) oraz zrumienione plastry bekonu (do podjadania).
Komentarze: 1
Wygląda świetnie 🙂 Widziałem ostatnio w sieci też przepis, w którym wódkę zastąpiono ginem (autor tłumaczył, że ponoć tak kiedyś się przygotowywało ten napój). Podobno skutkuje ciekawym smakiem.