Wydanie 21
Wielu z Was prawdopodobnie dzisiaj odbiera swoje iPhone’y 7 i 7 Plus. Albo już je macie, jeśli byliście na nocnym czuwaniu w Apple Shop lub u polskich resellerów. To dla Was (i przy okazji dla posiadaczy 6S lub 6S Plus) są przeznaczone dzisiejsze „Podstawy fotografii” skupiające się wokół tematu RAW. Ale mam ważniejszą wiadomość – mamy też nowego członka redkacji!
Bardzo miło mi ogłosić, że do redakcji iMag Weekly dołączyła Joanna „Odczaruj Gary” Matyjek i planuje na naszych łamach prezentować ciekawe przepisy na jeszcze ciekawsze kulinarne twory (więcej informacji o niej znajdziecie w jej bio pod jej wpisami). Dzisiaj rozpoczynamy od nalewki śliwkowej! U mnie zazwyczaj jest whisky, ale tym razem zrobię wyjątek.
Ostatni tydzień, po powrocie z Drezna, spędziłem na zapoznawaniu się z moim iPhone’em 7 Plus (w kolorze różowym, a jak!) – głównie z aparatem i aplikacjami trzecimi do tworzenia plików DNG. Te wrażenia znajdziecie częściowo w tym wydaniu, a częściowo w nadchodzącym wydaniu iMagazine, gdzie przy okazji porównuję go do Samsunga Galaxy S7. Ale wielki dzień będzie dzisiaj po południu – będę robił za pomocą iPhone’a coś, czego jeszcze nigdy nie robiłem. Jeśli się uda, to dowiecie się o tym, a jeśli nie, to prawdopodobnie nigdy więcej o tym nie wspomnę. Przyznaję, że zżera mnie stres!
Jeszcze dziękuję wszystkim, którzy każdego miesiąca wspierają naszą inicjatywę, przedłużając regularnie członkostwo oraz osoby, które od razu wykupiły roczne członkostwo – bez Was nie byłoby Weekly.
P.S. Wyleciały „Przeceny z App Store” od tego wydania – tak zagłosowaliście – więc będę ich więcej na Twittera wrzucał.