Gorzka Kaśka
To nie był łatwy tydzień. Pogoda barowa, ciśnienie marne. Dobrze więc radzę pysznie zacząć weekend – najlepiej od drinka nazwanego fikuśnie i przekornie Gorzką Kaśką.
Drink korzenie ma nadmorskie, bowiem pierwszy raz spróbowałam go w Świnoujściu. Jest pyszny i delikatny, ale też charakterny. Jestem więc przekonana, że zasmakuje i paniom, i panom.
Dobrego weekendu!
Składniki (na jedną porcję)
- 40 ml wódki żołądkowej gorzkiej
- Sprite (ilość wedle uznania)
- 4 plasterki świeżego nieobranego ogórka
- kilka kostek lodu lub lód kruszony
Opcjonalnie – do smaku – kilka listków mięty, ćwierć limonki.
Przygotowanie
Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
W wersji podstawowej drink to wódka, sprite, ogórek i lód. Niekiedy dodaję jeszcze kilka listków mięty i wyciśniętą limonkę. Czasami uzupełniam drinka wodą gazowaną.
Komentarze: 1
To nie jest żadne odkrycie, zwykły “Janusz” pije takie coś co tydzień. Następnym razem może coś bardziej skomplikowanego i wymagającego większego angażu =)