Zapominanie sieci zapisanych na iUrządzeniach

15/02/2014, 21:40 · · · 3

W niektórych miejscach istnieje kilka sieci Wi-Fi, do których mamy dostęp. Ma to swoje zalety, ale ma również wady. Jedną z nich jest sytuacja, w której nasze urządzenie może ciągle się przełączać między jedną siecią a drugą.

Seria 101 jest kierowana do osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę ze sprzętem Apple. Mamy nadzieję, że dzięki zawartym w niej wskazówkom będziecie mogli nauczyć się wykorzystywać Wasze telefony, tablety czy komputery w jeszcze bardziej efektywny sposób.

W takim przypadku warto skorzystać z możliwości zapominania sieci. Aby to zrobić należy uruchomić Ustawienia i wybrać Wi-Fi. Następnie przechodzimy do ustawień konkretnej sieci, której chcemy się pozbyć i wybieramy Zapomnij tę sieć.

W zależności od potrzeb w ten sam sposób likwidujemy inne niepotrzebne połączenia zostawiając tylko jedno.

Oczywiście należy pamietać, że jeśli będziemy chcieli się z powrotem przyłączyć do usuniętej sieci, będzie trzeba ponownie wpisać jej hasło.

3

Maciej Skrzypczak

Użytkownik sprzętu z nadgryzionym jabłkiem, grafik komputerowy, nałogowy gracz ARK: Survival Evolved. Redaktor iMagazine.pl.