Zdalne wyłączenie „Znajdź mój iPhone”

23/07/2014, 19:50 · · · 2

Jeżeli po sprzedaży urządzenia z iOS przypomnicie sobie, że nie wyłączyliście na nim funkcji „Znajdź mój iPhone”, możecie zawsze zrobić to za pośrednictwem przeglądarki. Zawartość jego pamięci zostanie wymazana, nie będzie też dłużej przypisane do waszego konta iCloud.

Seria 101 jest kierowana do osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę ze sprzętem Apple. Mamy nadzieję, że dzięki zawartym w niej wskazówkom będziecie mogli nauczyć się wykorzystywać Wasze telefony, tablety czy komputery w jeszcze bardziej efektywny sposób.

Zaczynamy od wejścia na stronę icloud.com i zalogowania się na swoje konto iCloud. Na głównym ekranie wybieramy ikonę Znajdź.

1

Teraz na górnej belce odnajdujemy przycisk Wszystkie urządzenia i rozwijamy z niego listę przypisanych do konta sprzętów.

2

Po wybraniu urządzenia klikamy w wyświetlonym oknie na przycisk Wymaż….

3

Po potwierdzeniu wymazania konieczne będzie ponowne wpisanie Apple ID oraz hasła. Gdy proces się zakończy, na przypisany do konta iCloud adres e-mail wysłane zostanie powiadomienie o tej czynności. Aby usunąć powiązanie urządzenia z kontem, wystarczy już jedynie wybrać je z listy i kliknąć na przycisk Usuń z konta.

Źródło: OS X Daily



2

Paweł Hać

Ten od Maków i światła. Na Twitterze @pawelhac