iMagazine

Ukrywanie fotografii w widoku Zdjęcia

22/09/2014, 21:37 · · · 2

Chciałbym Wam dziś pokazać sposób na ukrywanie wybranych zdjęć z głównego widoku Zdjęcia z aplikacji o tej samej nazwie w iOS 8.

Seria 101 jest kierowana do osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę ze sprzętem Apple. Mamy nadzieję, że dzięki zawartym w niej wskazówkom będziecie mogli nauczyć się wykorzystywać Wasze telefony, tablety czy komputery w jeszcze bardziej efektywny sposób.

Aby ukryć zdjęcia ze wspomnianego widoku należy wykonać jedną, bardzo prostą czynność – tapnąć na wybrane zdjęcie i przytrzymać aż do momentu, gdy pojawi się opcja Kopiuj | Ukryj, gdzie oczywiście wybieramy tę drugą.

Zdjęcie zniknie z pierwszej zakładki. Powyższy GIF pokazuje także komunikat, który pojawiać się będzie przy każdej próbie ukrycia fotografii. Powiadomienie to wyjawia jeden mankament tej metody. Owszem, ukryte zdjęcie zniknie z widoku Chwil, Zbiorów i Lat, ale nadal będzie dostępne z widoku Albumów. Zaglądając tam zauważymy nowy album – Ukryte, którego najważniejszą cechą jest brak wyświetlanej miniatury.

Jeśli jednak chodzi o korzystanie z niego, to cała reszta pozostaje bez zmian. Szkoda trochę, że nie ma możliwości skonfigurowania jakiegoś dodatkowego zabezpieczenia dla tego albumu.

Źródło: cnet.com

2

Maciej Skrzypczak

Użytkownik sprzętu z nadgryzionym jabłkiem, grafik komputerowy, nałogowy gracz ARK: Survival Evolved. Redaktor iMagazine.pl.


2
Dodaj komentarz

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Tomek O.Lukasz M. Kostecki Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Lukasz M. Kostecki
Gość
Lukasz M. Kostecki

Ciekawi mnie czy jest mozliwosc ustawienia osobnego katalogu na zdjecia wykonane aparatem. W iOS 7 byl folder Camera roll a teraz wszystko (zdjecia z iCloud i aparatu) trafiaja do jednego folderu Recenty Added. Jest to troche uciazliwe.

Tomek O.
Gość

Mnie się widzi nowa organizacja w Zdjęciach do usuwania. Obrazy usuwane trafiają do Usuniętych i do tego mamy pokazane dla każdego zdjęcia ile dni jeszcze zostało do automatycznego, trwałego usunięcia (począwszy od 30 dni).