Flickr Uploadr – automatyczny upload zdjęć tylko dla kont Pro lub Pro+

09/03/2016, 17:07 · · · 1

Flickr to jedyna usług Yahoo!, która dla mnie ma jakiś sens. Zeszłoroczne przebudowanie serwisu zresztą wyszło mu na dobre – stał się znacznie nowocześniejszy i ładniejszy. Wtedy też wprowadzono Flickr Uploadr – program do automatycznego kopiowania zdjęć z komputera na nasze konto.

Flickr-Uploadr-hero

Flickr, niestety, wczoraj ogłosił zmianę taktyki – aplikacja będzie tylko funkcjonowała jeśli użytkownik będzie miał płatne konto Pro lub Pro+. Biorąc pod uwagę, że w każdym przypadku użytkownik otrzymuje 1 TB przestrzeni, nawet w opcji darmowej, to krok nie jest miły dla osób, które wykorzystywały serwis do archiwizacji swoich zdjęć. Od teraz trzeba będzie płacić $5.99 miesięcznie za konto Pro lub $49.99 za Pro+ na rok. To ostatnie różni się jedynie tym, że klienci dodatkowo otrzymują 20% kupon zniżkowy na zakup Adobe Creative Cloud Photography Plan (składający się z Adobe Photoshop CC i Lightroom CC).

Jest jeden plus – niewielki, bo niewielki, ale zawsze. Jeśli skorzystacie z kodu zniżkowego FLICKRPRO30, to dostaniecie 30% zniżki na plan roczny.



źródłoFlickr

1

Wojtek Pietrusiewicz

Wydawca, fotograf, podróżnik, podcaster – niekoniecznie w tej kolejności. Lubię espresso, mechaniczne zegarki, mechaniczne klawiatury i zwinne samochody.